Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rusija - raspada li se ili ne?

elitemadzone.org :: MadZone :: Rusija - raspada li se ili ne?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 11603 | Odgovora: 149 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejanet
Beograd

Član broj: 19240

+854 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?30.01.2025. u 20:33 - pre 42 dana i 1h
Puno beogradskih Rusa u stvari radi za strane zapadne firme koje su morale da napuste Rusiju i povukle svoje zaposlene sa sobom.

Mozda je na pocetku bilo bezanije od mobilizacije, ali vec 2+ godine nema nikakve mobilizacije, jednostavno ljudi iz siromasnih regiona se sami prijavljuju u vojsku koja placa debelo vise od bilo koje zapadne vojske, plus sistem kao u tv igrici, ono Abrams - 50K USD, Bredli 20K USD, za selo 10K, za napad 5K, za ranjavanje toliko i toliko, za pogibiju porodica obezbedjena i neki bonus 50 ili 80K USD, ono postoji citav cenovnik od stotinu i stotinu stavki... i na kraju kada se ti apsolutni iznosi trose u Rusiji, treba pomnoziti sa 2 ili 3 koeficijentom, masala.

Takodje, osim vojske i vojnih plata, druge plate su ozbiljno porasle tamo, privreda je porasla 4-5% prosle godine, rublja ispod 1/100 USD, inflacija postoji usled pregrevanja(prevelikog rasta) privrede, nulta nezaposlenost(problem radne snage) itd..

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?30.01.2025. u 20:46 - pre 42 dana i 1h
Jasno je to sve, napomenuo sam to zbog onih debilnih priča koje su se mogle čuti i ovde na ES-u, u stilu "pričao sam sa nekim rusima ovde, znaš šta oni kažu o ratu, bla, bla..." 😂😂🤯🤯

@Java

Ne znam koliko si ozbiljan u ovome šta si napisao, više puta sam govorio kako NATO-Ukri skoro svaki dan bombadruju Rusiju dalekometnim dronovima, evo pre par dana poslednji put

Citat:
Java Beograd: Šta reći nego zaprepastiti se?!? Wow! Nije to Kursk ili Belgorod (koji je maltene pogranični grad), ili Voronjež! To je oko 1.200 km leta preko ruske teritorije!
Dronovi mogi ići i više, jer NATO sateliti praktično do bilo kog dela Rusije mogu odrediti i sračunati rutu na kojoj nema PVO.

Prema tome, toliki domet nije nikakav uspeh NATO-Ukr agresora, nego posledica ISKLJUČIVO ooogromne površine Rusije i nemogućnosti da se cela brani, što je opšte poznato.

Jedina efektivna odbrana Risije je odmazda i to bi se desilo da je bilo ko osim Putina na vlasti Rusiji, ovako na vlasti je čovek koji je maksimalno, čak i previše tolerantan i ne želi da uništi agresora iako bi to mogao lako.

Citat:
Kako je ovo moguće?
Veoma lako, rekoh gore, na tako ogromnoj površiini lako je naći putanju kojom će se dron provući do praktično bilo koje željene tačke, jedino ograničenje je domet drona.

Citat:
Pa oni su preleteli Moskvu, maltene.
Vidi gore, nisu preleteli Moskvu, nego su je ZAOBIŠLI.

Citat:
Moskva je još bliže, i još ju je lakše naciljati i pogoditi.
Jeste bliže, ali Moskva oko sebe ima nekoliko prstena PVO.

Lično mislim da se neki malecki drončić sa velikom dometom može provući i na određene tačke u Moskvi, ali nacistima je efikasnije da gađaju usamljene rafinerije. Tu im je procenat pogodaka 100%, a i šteta s obzirom na minornu vatrenu moć drona može biti srazmerno velika.

Citat:
Gde su priče o S300, S400, S500 i o drugim nepogrešivim raketama koje štite nebo i zemlju?
XX puta sam rekao da Rusija nema nikakve šanse da se odbrani od ovakvih i sličnih terorističkih napada koji si zaštitni znak NATOa, prvenstveno GB i USA.

Citat:
Čemu osvajanje pojasa od oko 300-400 km istočne Ukrajine, "da Nato ne bi mogao da upadne ili gađa Moskvu raketama" :D :D :D Patetično.
Nije patetično, nego je kao što vidiš sa vrlo jasnom svrhom, ali to još nije urađeno i zato se ovakve stvari i dešavaju.

I pogrešan je naziv "osvajanje": Rusi ništa ne osvajajaju niti im treba bilo kakvo osvajanje. Oni samo čiste uporišta nacista da do ovakvih i sličnih napada ne bi moglo da dođe.

Svaki ovakav napad podcrtava i zapečaćuje sudbinu nacista i vodi ka čišćenju velikog dela bivše Ukrajine, puno većeg nešto je to isprva moralo da se učini.

Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
87.116.161.*

+1514 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?30.01.2025. u 21:23 - pre 42 dana
Ti dronovi lete na 100 m visine i veličine su galeba ili rode mislim stvarno treba biti idiot i pominjati s500. To se skida običnom dvocevkom ali je rusija ogromno prostranstvo. Možda bi stvsrno trebali da angažuju lovce za taj posao.
Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?30.01.2025. u 21:27 - pre 42 dana
Da, jedno par miliona lovaca bi možda bilo dovoljno 😂🤯

Tačnije kada se bolje razmisli, na tolikom prostranstvu ni par miliona lovaca se ne bi videli...

Ponavljam opet: ODMAZDA je jedini lek za naciste, ako neko ima neku drugu ideju neka napiše.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?31.01.2025. u 13:24 - pre 41 dana i 8h
@Java

Odgovorio sam ti detaljno na post sa prošle strane samo zašto što si u pitanju ti, sad ga pogledah ponovo i pitam se da li si to ti? 😆

Ili ti je scoolptor, droid, Majorfatal ili tako neki NATO-trol hakovao nalog 😂🤯

Citiraću ponovo:
Citat:
Java Beograd: Noćas su ukrajinski dronovi pogodili rafineriju Lukoil u Njižnjem Novgorodu!

Šta reći nego zaprepastiti se?!? Wow! Nije to Kursk ili Belgorod (koji je maltene pogranični grad), ili Voronjež!
To je oko 1.200 km leta preko ruske teritorije!

Kako je ovo moguće? Pa oni su preleteli Moskvu, maltene. Moskva je još bliže, i još ju je lakše naciljati i pogoditi.

Gde su priče o S300, S400, S500 i o drugim nepogrešivim raketama koje štite nebo i zemlju? Šta je to kupio siroma Redžep Erdogan?

Čemu osvajanje pojasa od oko 300-400 km istočne Ukrajine, "da Nato ne bi mogao da upadne ili gađa Moskvu raketama" :D :D :D
Patetično.

Vidiš li da si sam sebe stavio u situaciju da ti se Bordžija ruga i ispravlja te 😂🤯

Svako ko ovo pročita može tome samo da se naruga, na takve besmislene insinuacije realno ne treba odgovarati.

Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
87.116.161.*

+1514 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?31.01.2025. u 18:21 - pre 41 dana i 3h
Java povremeno ima kuršluse hehe. Meni je čudno koliko su ljudi uvrnuti. Pa moraš majku mu staru istoriju da poznaješ? Zna se ko su nacisti i fašisti, zna se ko ih je potukaodo nogi i naravno amerika koja se umešala da rusi nebi osvojili celu evropu.

A ne tu malo za eu, malo za ruse, malo za naciste, malo amere.

Zna se ko nije imao kolonije kraj priče.
Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

miki069

Član broj: 161528
77.46.139.*

+385 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 12:44 - pre 34 dana i 9h
Rusi ispalili još jedan strašni "Orešnik".
Ali kratak mu domet.
https://www.blic.rs/vesti/svet...keta-pala-na-rusko-tlo/p2thb09

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 13:35 - pre 34 dana i 8h
Ključna reč u ovom ustaškom izveštaju je "navodno" 😂

Ali još bitnije je da postoje i srpski izvori sa tom vešću: https://nova.rs/vesti/svet/rus...o-lansirala-jos-jedan-oresnik/

Pratićemo dalje ko šta objavljuje povodom ovoga.

Odgovor na temu

Bora Sonar

Član broj: 347539

+104 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 13:48 - pre 34 dana i 8h
Terorističko oružje koje nema za cilj da ubije ili povredi, već da zaplaši!? Ko piše takve stvari?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 15:25 - pre 34 dana i 6h
Ja sam to tebe hteo da pitam :)

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 15:44 - pre 34 dana i 6h
Pišu ljudi koji su plaćeni da oblikuju svest masa. Ljudi odbijaju da budu poslušni ako izgube veru, pa je zato razvijena čitava mašinerija koja prožima sve pore društva. Neki tu mašineriju zovu meka moć. Plasira se mnogo laži, ali uvek mora da postoji bar malo istine, inače će se konstrukcija raspasti. Mislim da je i miki069 svestan da je tekst gomila gluposti, ali bitna odlika svih nas je da imamo potrebu da budemo navijači i često emotivno verujemo u neke stvari, iako kada upotrebimo razum znamo da nisu tačne ili da nisu bitne.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 17:00 - pre 34 dana i 4h
Ko ne zna, čovek je objasnio

Poenta je samo da ne budeš žrtva toga.

A što se ESa tiče, ako si već žrtva, za šta nikoga nije briga - da to ne prosipaš na ES (za to već jeste nekoga briga).

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 17:51 - pre 34 dana i 3h
Samo nemoj da budeš u zabludi da i drugi ne koriste iste metode. Meni je pre desetak godina jedan poznanik predlagao da "botujem" za SNS. Rekao mi je: "ti si dobar sa kompjuterima, mogao bi da skupiš mnogo više poena od mene". Odbio sam i pitao sam ga šta će da radi sa svojim poenima. Trebalo je da dobije posao kada nakupi dovoljno. Ne znam da li nije skupio dovoljno, ili su ga prevarili, ali posle dužeg botovanja posao je našao u Slovačkoj, odakle se nedavno vratio. U to vreme su imali neki softver, žao mi je što nisam pogledao kako izgleda. Koliko sam razumeo sve što rade ide preko nekog proksija koji beleži njihove aktivnosti na portalima i društvenim mrežama i na osnovu toga dobijaju poene.

U moru dezinformacija jedino što nam ostaje je da sumnjamo u sve i da budemo uvereni da koliko god za sebe mislili da smo iznad drugih, svako je podložan takvom uticaju. Pitanje je samo koliko je velika i koliko je interesantna grupa u koju se konkretna osoba može svrstati.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?07.02.2025. u 17:56 - pre 34 dana i 3h
Jedna od najvećih zabluda je izjednačavanje NATO-NAFO propagande sa suprotnom stranom rečima "svi to rade".

Ne, NE RADE, sve to što drugi rade su krajnje zanemarljive i smešne mrvice u odnosu na zapadnu mašineriju laži u koju su ulužene milijarde.

Svako ko želi da vidi situaciju onakvom kakva jeste, to vidi. Ali ko ne želi da je vidi - to je druga stvar.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?09.02.2025. u 18:06 - pre 32 dana i 3h
Citat:
Putin će biti 'svrgnut 2025.' jer ruski militanti planiraju nasilnu pobunu
Vođa pobunjenika obećava svrgavanje Putina do 2025
Maximilian Andronnikov, također poznat kao "Cezar", vođa Legije slobode Rusije, hrabro se zavjetovao da će ukloniti ruskog predsjednika Vladimira Putina s vlasti do kraja 2025. U intervjuu za The Sun, 50-godišnji zapovjednik izjavio je da će se "boriti do kraja", odlučan je doći do Moskve ili umrijeti u naporu.
Legija Sloboda Rusije, sastavljena od ruskih pobunjenika koji se protive Putinovoj vladavini, trenutno je angažirana u borbama u istočnoj Ukrajini.

Ako ove batice uspeju u svojim zamislima, ne bih voleo da budem u koži nacista..

Jer, ako nisu do sada, tada će shvatiti da je Putin daleeko najumereniji i najevropskiji političar u Rusiji.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+764 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?09.02.2025. u 18:33 - pre 32 dana i 3h
Da, samo što je iluzorno misliti da se Kominterna stvarno bori za slobodu čovečanstva. To možda sada izgleda tako, kao i za one iz Pekinga, samo zato što su ovi političari sa Zapada takvi kakvi su i rade tako kako rade, ali ako Moskva i Peking jednog momenta budu dominantni kao Vašington, onda ćemo videti... Mislim, videli smo šta je bilo u periodima najezde hordi sa Istoka na Evropu, da su tada postojale društvene mreže, verovatno bi mnogi botovali da će sa Istoka doći "oslobodioci" koji će feudalcima oteti zemlju i podeliti običnom narodu.

Kada se pogleda istorija, i Zapad i Istok su se bogatili i razvijali dobrim delom pljačkajući i iskorišćavajući druge, samo nije baš na identičan način, ali za sve manje narode je uvek bila suština da su morali da paze koje od dva zla će izabrati ako nisu u poziciji da ostanu neutralni.
Na kraju krajeva, prava utopija bi bila kada bi moglo da postoji samo odbrambeno oružje tako da se nikome ne isplati da kreće u invaziju na drugu zemlju.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?09.02.2025. u 18:47 - pre 32 dana i 3h
Citat:
mjanjic: prava utopija bi bila kada bi moglo da postoji samo odbrambeno oružje tako da se nikome ne isplati da kreće u invaziju na drugu zemlju.

Dve stvari zanemaruješ:

1. Kod tih batica nema previše racionalnog razmišljanja

2. Ako ih pitaš da li idu, ili bi išli u nekakve invazije, odgovor bi bio ne.

Oni smatraju da samo treba da urade ono što moraju i što je adekvatna reakcija na ponašanje agresora, a to je odmazda.

Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240

+854 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?09.02.2025. u 20:02 - pre 32 dana i 1h
Izgleda da uvodni pregovori vec uveliko traju izmedju Rusa i Amera, potpuno mimo EU, UK i Ukrajine.

Pregovori ne obuhvataju samo Ukrajinu vec Iran i Bliski istok verovatno i sire.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+764 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?10.02.2025. u 14:42 - pre 31 dana i 7h
Citat:
verovatno i sire

Grenland?

Posle ostaje još Antartik :)
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1243 Profil

icon Re: Rusija - raspada li se ili ne?17.02.2025. u 19:34 - pre 24 dana i 2h

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Rusija - raspada li se ili ne?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 11603 | Odgovora: 149 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.