Citat:
ZoranObradovic:
Citat:
evropea 2:
Citat:
ZoranObradovic:
Svaka prepravka (ako je pametna) se isplati. Samo je pitanje ko je za koliko spreman da čeka da mu se uloženo "vrati".
Ja da imam tu jeftinu struju i da mogu to akumulirat vise od tri sata .Sigurno bi isao u tom smjeru.
.
Ja sa ovijek ostao isti i nezalim sto sam se okrsio sa pojedincima a i sa tobom.
Da neshfatis da te provociram kao sto si ti meni radio .Prvo me isprovociras pa prijavis da me banuju. eto TO VREME JE ZANAMA I NEPONOVILO SE.sad malo da ti objasnim
doksi lozio pellet moglo je tako dobro regulisati bez bafera to je bio moj cilj ima post gdje sam provocirao taneba za modulaciju i ti i odma dogradio RECEL TI MENI HFALA
tvoj sistem je isti kao i moj samo umene termicki u zastiti hladnog povrata a u tebe mesni i motorni pogon.Znam ja to sve napamet.ja i dalje tvrdim da se moze sa peletom lepo kontrolisat 10 radijatora i kotao da se nikad neugasi bez komedije o resetci to sam isprobao
nakrivljen viadrus je samo za one sto nista neznaju.viadrus nikad nije bio nakrivljen nego posle poplave ona staklena vuna jednostavno nestala pa sam natrpao ispod onih limova koliko je moguce malo se napeli limovi ali gusani dio nije ni maknut ispod vage.e sad prica o heatronu.ja sam imao to prije tebe i danas kazem da nije neophodan kao ni bafer.ja prateci zimu polaz mi ide 42-50 c kad zazimi.nedam da nocu padne ispod 20 c danju je 24.prelazn iperiod 42-43 a kad zahladni oko50 c i sobni gasi kad je vise od 24 c.svaki dan se puni rezervar. i recimo te dvije temperature su u igri a sobni to pegla.tak da heatron i nije bas nesto .Moze a i nemora.
Odpad od uglja sam lozio onda kad je tona bila 30 evra a sad je 100 e plus drva 10 kubika i lozac dva puta ponekad tri puta da nalozi postade skupo.ja jesam imao dva bafera i jedan poklonio jer nekom je sanitarna voda za dzaba preko grijanja a mene kosta.imam tri viadrusa jer se sklapaju clanci i ako se secas trazio sam caure da zamijenim jedan clanak.Sto sam i uradio za nekih dva sata testirao na hladno toplo pod pritiskom .NI KAPI.tvoji serviseri nisu potrebni kod mene poznanici sami rade po selima okolo
Druga je prica sitan ugalj 50 evra tona kvalitetan u rangu osrednjeg peleta.nem tu prasine prepran dodje mokar .i kad lozis osim pepela nema prasine .jednostavno usisas a nesmrde svi ugljeni na sumpor
ja jednostavno objasnjavam da struja kod mene ne moze jer trebam previse i toliko nemogu akumulirati.meni se neisplati.kod mene kad je toplo otvore prozor pa puse .vjerovatno to sam neradis