Citat:
FelipE Pirot:
Citat:
malden mb:
.....temperatura polaza 58*C koja je konstantno zadana,kod mene nema oscilacije zadane .....
,u kotlovnicu trebam zalaziti samo radi čišćenja kotla i punjenja spremnika peleta ;-)
Ali je malo češće radi punjenja spremnika peleta :D
kako ono piročanac ,ne možeš biti pošten i jeb.n,
ako hoćeš da ti bude toplo moraš kuriti kotao/peć, dimenzije spremnika za pelet-volumen je takav da ga punim u vremenu kad moram i pepeo iz kotla izvaditi van tj. svaka 3 do 6 dana (kotao čistim svaka 3 tjedna) ~ 8 vreća peleta kod vanjske temperature do 15 do -8, nakon 3 godine više ne vodim dnevnu evidenciju potrošnje peleta, u spomenutom rasponu vanjske temperature od 17.09.2017 do danas radi mi kotlovnica u režimu 24h/22,5*C/180kvm neizoliranih (90+90) + 150lit. ptv
probao sam i sa gašenjem preko noći, ima ferroli sunp7 mogućnost programabilnog paljenja/gašenja i to u 4 vremenska intervala u 24 sata, ušteda je i to do 30% ali je ujutro po kući i hladno, i do 18*C u objektu, jok nije to to kod mene jer mi objekat nije izoliran, da imam izolaciju to bi bila druga priča i tih 30% bi bila mila majka uštede i komfora grijanja, dakle vračamo se na sam početak ovog teksta-boldano ;-)
Z.O. u gornjem tekstu sam odgovorio i na vaše pitanje
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 13.12.2017. u 13:40 GMT+1]