@SG kamikaza
Predimenzionisani radijatori u smislu količine vode. Ali eto izgleda da i Zmajdin i Malden misle kao i ja da ta veća količina vode može predstavljati problem. A za Zvončicu znamo kakve je imala probleme prošle sezone zbog velike litraže a bez akumulatora toplote. Ali ako Tihi i dalje smatra da radijator ne može biti preveliki i da je zapremina od oko pola litra po rebru zanemarljiva ja se povlačim iz diskusije.
I ja se slazem sa tihim,ali ne vidim zasto je to razlog za napustanje diskusije!?
A da li se diskusija svodi na zvoncicin slucaj,koji je i ekstrem i verujem usamljen slucaj na ovom forumu? Ili pricamo o generalnom dimenzionisanju grejnih tela?
Malden je to objasnio skolski,i to je tako. Ostavlja prostora za varijacije na tu temu,ali neka se to sve svrsta pod finese kao sto on rece.
I da li je bitnije da radijatori budu vruci ili cak prevruci,da bi se moglo reci da to grejanje "radi" ili je dovoljno da prostor u kuci bude zagrejan na adekvatnu temperaturu,pa makar i radijatori bili mlaki,a nekom cak i hladni?
To je ono na cega treba da se svede,po meni,dimenzionisanje sistema.
A ako treba da pricamo o ekstremnim slucajevima od 300l u sistemu za ~100mkv,onda da se kaze tako,rekoh vec da znamo o cemu pricamo ili da se bar zna na sta mislimo.